Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Tomas Ledin

Rock/Pop

Biljetter till Tomas Ledin

14 Kommande evenemang

Sverige

11 Evenemang

Internationella evenemang

3 Evenemang
Laddade 14 av 14 evenemang

Om Tomas Ledin

Det är få svenska artister som är så folkkära och hyllade som pop- och rocksångaren Tomas Ledin. Många musikälskare har redan sett den legendariska artisten live otaliga gånger, och succén fortsätter år efter år oavsett om det handlar om en ny sommarturné eller ett nysläppt album med tillhörande Sverigeturné.

Gitarristen Tomas Ledin slog igenom på 70-talet efter hans framträdande på Visfestivalen i Västervik och under ABBA:s historiska världsturné. Sångaren och låtskrivaren har även vunnit Melodifestivalen 1980 med låten "Just nu". 1991 grundade Ledin konsertturnén ”Rocktåget” som varje sommar turnerade runt om i Sverige med kända pop- och rockartister. Tomas medverkade också i den andra säsongen av den populära TV-serien ”Så mycket bättre”. År 2014 belönades Ledin med en Grammis i kategorin årets folkmusik/visa för albumet Höga kusten, men främst av allt är Ledin känd för sin otroliga låtskatt - däribland låthitsen:

- ”Sommaren är kort”
- ”En del av mitt hjärta”
- ”Sensuella Isabella”
- ”Du kan lita på mej”
- ”Hon gör allt för att göra mig lycklig”
- ”Snart tystnar musiken”
- ”Genom ett regnigt Europa”
- ”En dag på stranden”
- ”Inatt är jag din”

Tomas Ledin är tätt förknippad med svensk sommar och svensk sommar är lika förknippad med Tomas Ledin. Det är närapå omöjligt att tänka sig den ena utan den andra. Mycket tack vare nationalmonumentet ”Sommaren är kort” och hans fantastiska sommarkonserter genom åren.