Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Trilogin

Opera

Biljetter till Trilogin

0 Kommande evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Trilogin

Barberaren i Sevilla Gioachino Rossini | Figaros Bröllop Wolfgang Amadeus Mozart | Fidelio Ludwig van Beethoven

Trilogin
Tre klassiska operor – en helt ny historia


Den unge tyske stjärnregissören Tobias Kratzer binder samman operorna Barberaren i Sevilla och Figaros Bröllop, vilka redan har ett naturligt samband i handlingen, med Beethovens Fidelio. Tillsammans bildar de TRILOGIN och den kända handlingen i operorna kommer i nytt ljus då de sätts i ett annat sammanhang. Trilogin kretsar kring en revolution där den ursprungliga ordningen i samhället omkullkastas för att slutligen formas till en annan och möjligen bättre ordning.

Se hela TRILOGIN och följ tre stråk som löper som en röd tråd genom de tre operorna:
Karaktärernas personligheter utvecklas genom de tre verken, samhället förändras i kölvattnet på revolutionen och förhållandet mellan publik och scen förändras. Vad händer när föreställningen tar plats på olika ställen i rummet och man slutligen omkullkastar ordningen så att föreställningen spelas i salongen och publiken befinner sig på scenen?

I Trilogin ser vi också hur till synes helt obetydliga händelser eller kommentarer kan få omvälvande konsekvenser i det långa perspektivet. Vi ställer oss också frågorna: Leder revolution till evolution? Lever vi i en ständig förändring eller är det bara mänskligheten som upprepar sig?

Se klipp: