Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Ulf Lundell

Rock/Pop

Biljetter till Ulf Lundell

7 Kommande evenemang

Välj datum

Sverige

6 Evenemang

Internationella evenemang

1 Evenemang
Laddade 7 av 7 evenemang

Om Ulf Lundell

Ulf Lundell är tillbaka! Förra sommaren gjorde Ulf Lundell återkomst på den stora musikscenen.
Nu ger sig rocklegenden och mångkonstnären ut på vägarna igen för att göra det han är bäst på. Framträda framför livepublik. I sommar kommer den folkkära artisten genomföra flera eftertraktade konserter i Sverige, men också utomlands.

Sommarturnén 2020 kommer bland annat besöka dessa städer:

  • 31 juli 2020 | Borgholm - Borgholms Slottsruin

  • 01 augusti 2020 | Malmö - Malmö Folkets Park

  • 07 augusti 2020 | Göteborg - Trädgårdsföreningen

  • 14 augusti 2020 | Stockholm - Skansen

  • 21 augusti 2020 | Stockholm - Friluftsteatern Mariebergsskogen


Musikikonen kommer för andra sommaren i rad uppträda live med flera av sina sina minnesvärda låtar i ryggen – ”Öppna landskap”, ”När jag kysser havet”, ”Kärleken förde oss samman”, ”Kär och galen” och ”(Oh la la) jag vill ha dig” med flera. Rockpoeten Ulf Lundell ser fram emot ännu en magisk musiksommar efter sina hyllade spelningar i fjol. ”Det tar sej. Snart kommer lärkan, snart kommer tranorna. Så varför inte en sommarturné till när vi är igång?”

Ulf Lundell – Livet och karriären

Artisten Ulf Lundell som gått i Bob Dylans och Bruce Springsteens inspirerande fotspår förtjänade en position som sångare och låtskrivare samt rockdiktare i Sverige under 70- och 80-talet. Ulf tog sig an musiklivet på annat sätt på 90-talet, men hans namn förblev starkt och förknippat med rockstjärnor från förr. Och är det än idag. Medan han alltid varit unik hemma i Sverige jämfört med andra svenska musikgrupper och pop/rockartister, var han nästan helt okänd i utlandet, förmodligen för att Lundell sjöng på svenska där låttexterna är och var centrala. Sedan mitten av 70-talet höll han också upp en framgångsrik karriär som författare, något som format honom både som artist och människa.

Ulf Lundell föddes 1949 i Stockholm i ett arbetarklasshem. 1966 köpte Ulf sin första gitarr och började hoppa mellan många jobb innan musiken tog allt större plats i vardagen. Han började skriva och spela in sina egna låtar och fick några spelningar som underhållare på lokala barer, medan han skickade band till olika skivbolag. Detta resulterade visserligen inte i någon skiva, men några redan etablerade artister tyckte att låtarna var så pass intressanta att Ulf publicerade sin första låt ”Music for Miss Eva,” inspelad av Ulf Neidman 1970. Två år senare släppte Pugh Rogerfeldt en annan låt av Lundell, ”En Gång Tog Jag Tåget Bort,” som singel. Lundell fortsatte att skicka vidare sina inspelade band och fick under tiden sina egna texter publicerade i litterära antologier. Slutligen gick EMI med på att göra en skiva, vilket resulterade i att Vargmåne släpptes våren 1975, som innehöll långvariga klassiker som ”Sextiosju, Sextiosju” och ”Stockholms City.” Lundell skulle visa sig vara en trogen konstnär och musikartist vilket gjorde honom väldigt populär i början av 80-talet fram tills idag.

Missa inte en av sommarens hetaste musikupplevelser! Biljetterna släpps på Ticketmaster.se den 29 januari klockan 09.00.

Mer info:

www.nojet.se

www.livenation.se