1. Hem
  2. Komedi
  3. Komedi
  4. Västkusteffekten
Västkusteffekten

Komedi

Biljetter till Västkusteffekten

Inga evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om Västkusteffekten

Komikerkollektivet Västkusteffekten ger sig ut på sommarturné igen! I år får Mikael Tornving, Henrik Hjelt, Ann Westin, Tobias Persson och Anna Blomberg dessutom förstärkning av västkustens egen Annika Andersson under helg två (3-5/8). Dessa sex tungviktare inom svensk humor garanterar varma skratt och stor igenkänningshumor när de för tredje sommaren i rad intar sommarsverige. Mikael Tornvings inslag med publikfrågor är givetvis ett stående inslag.

– För mig som är medelålders vit man är det ju den högsta formen av njutning att få förklara saker för människor som inte har mikrofon och kan ifrågasätta mig. Det får mig att känna mig rik och betydelsefull, jag älskar det, säger Mikael. Tornving hälsar att han, precis som tidigare år, tar emot alla spörsmål men föredrar frågor om samhälle och historia. I de fall han inte kan svaret lovar han att låta trovärdig och vederhäftig, ungefär som en minister eller i alla fall som en ledamot i Landstingsfullmäktige. Kanske en suppleant.

– Som gammal soldatdotter känner jag mig verkligen hemma med grabbarna och då tänker jag främst på de före detta officerarna Micke Tornving och Henrik Hjelt. De vet hur man saluterar en kvinna. Anna Blomberg har jag beundrat sedan jag såg henne i kvarteret Skatan. Tyvärr är alla mycket längre än jag. Mycket längre. Jag ser ut som en liten hobbit. Men det är en av de roligaste turnéerna jag åkt på! säger Ann Westin.

Västkusteffekten får faktiskt helt exklusivt ta del av Annika Anderssons briljanta humor i sommar, så här säger hon: – Jag hade tänkt vara helt ledig i sommar, men jag kan ju inte låta de där bonnläpparna husera fritt på västkusten utan överinseende. Sen är det ju ett helt fantastiskt gäng också, jag är så väldigt förtjust i de här människorna.

Med på turnén följer även Västkusteffektens egen hustrubadur, Henrik Olsson, som när han får en syl i vädret bjuder på musikalisk underhållning.

Medverkande: Tobias Persson, Ann Westin, Anna Blomberg (26-30/7), Henrik Hjelt, Mikael Tornving, Annika Andersson (3-5/8).

Hustrubadur: Henrik Olsson.