Hoppa över och gå till huvudinnehåll

12-14 augusti 2021 / Slottsskogen, Göteborg

Way Out West

Evenemang

2 Kommande evenemang

Sverige

2 Evenemang

Om

Way Out West kommer tillbaka 2021

Sedan 2007 har Slottsskogen och Göteborg varje år förvandlats till en arena på vilken bland annat oförglömliga konserter, mat, film, talks och kanske framförallt människor fått mötas. I år blir det inte så. Vad 2020 skulle ha gett oss kan vi bara fantisera om, men något vi kan säga med all säkerhet är: det hade varit underbart. Den känslan tar vi nu med oss inför ett år av hårt arbete och förberedelser inför vad som ska bli det bästa Way Out West någonsin – ett som ska rymma minnen från två festivaler i en.

Way Out West är tillbaka 12-14 augusti 2021. Flera av de redan släppta artisterna för 2020 kommer vara en del av nästa års line-up, men det kommer också tillkomma många nya akter – både stora och små. De första artisterna kommer tillkännages inom en snar framtid.

Till dig som köpt biljett till Way Out West 2020: din biljett för 2020 kommer vara giltig för 2021. Vi hoppas att du som har möjlighet väljer att behålla den. Att behålla din biljett är det enskilt viktigaste du kan göra för att stötta framtida Way Out West. Samma gäller för alla andra evenemang som just nu ställs in eller flyttas fram. Kulturella mötesplatser kommer vara viktigare än någonsin när vi tagit oss igenom denna tid, och vi uppmuntrar alla som har möjlighet att stötta sina lokala aktörer att göra det efter förmåga.

Som ett tack till dig som behåller din biljett, kommer vi uppgradera alla som gör detta till Premium (värde 2495 SEK). Givetvis kommer du också ha möjligheten att återlösa din biljett.

För nu väljer vi att drömma om en ljusare framtid. Sekunderna innan din favoritartist kliver ut på Flamingos scen, Dungens pulserande dansgolv. Kvällar som blir till nätter på Bananpiren. Den där konserten på Pustervik du snubblar in på utan att veta vad du ska förvänta dig, för att en timme senare lämna lokalen med ett nytt favoritband. Det bästa Way Out West någonsin. Där är vi i tanken.

Sedan starten 2007 har vi fått se stjärnor som Prince, Kanye West, Kendrick Lamar, Florence + The Machine, Neil Young, MIA, Alicia Keys, Stormzy, Frank Ocean, Robyn, The xx, Patti Smith, Solange och The Cure och många fler. Den tre dagar långa festivalen ligger i den idylliska parken Slottsskogen, i det lummiga och frodiga hjärtat av Göteborg.

Slottsskogen har fem olika scener; Azalea, Flamingo, Linné, Red Bull Stage Dungen och Höjden. Azalea och Flamingo; de två största i mitten av området. Linné - tältscenen som ger klubbkänsla, även om det är dagsljus. Red Bull Stage Dungen är en scen perfekt för dig som älskar dansmusik - där några av världens bästa DJ: s har bjudit på fantastiska framträdanden.

Tillgänglighet

TILLGÄNGLIGHETSBILJETT

Ring Ticketmasters tillgänglighetslinje så hjälper de dig med din bokning.


Kontaktinformation

Endast för förfrågningar av tillgänlighetsanpassade biljetter.

FAQ

Ja, alla möjliga alternativ har undersökts men på grund av rådande situation var det inte möjligt att genomföra festivalen i år.

Way Out West 2021 kommer att äga rum den 12-14 augusti i Slottskgen i Göteborg.

ja! Du behöver inte göra någonting om du vill delta på nästa års festival.

Vi hoppas att du som har möjlighet väljer att behålla din biljett. Att behålla biljetten är det enskilt viktigaste du kan göra för att stötta framtida Way Out West. Som ett tack till alla som behåller sin biljett kommer vi uppgradera den till Premium (värde 2495 SEK).

Om du redan har en Premium-biljett kommer du att uppgraderas till VIP (3995 SEK) och om du redan har en VIP-biljett får du tillgång till ett separat område där du kan se uppträdanden med fantastisk sikt. Mer information i mailutskick från Ticketmaster.

Om du har en ungdomsbiljett uppgraderas du till Youth Premium.

Ja. Vi vill självklart inte att du ska missa dina favoritartister, så om du väljer att behålla din 1- eller 2-dagars biljett får du möjlighet att byta dag fram till den 1 juni 2021. Du kommer också att ha möjlighet att uppgradera din biljett till ett 2- eller 3-dagars festivalpass senare om du vill, under förutsättning att det finns tillgängliga biljetter.

Du kommer att kontaktas via email om hur du går vidare med din dagändring när de första artisterna presenteras.

Om du har köpt en ungdomsbiljett, men fyller 18 år före nästa års festival, kommer vi att uppgradera dig till en vuxenbiljett som ett tack för att du behöll din biljett. Information om hur du gör det har skickats via mail från Ticketmaster.

Flera av de redan släppta artisterna för 2020 kommer vara en del av nästa års line-up, men det kommer också tillkomma många nya akter – både stora och små. De första artisterna kommer tillkännages inom en snar framtid.

Åldersgränsen på festivalen är 13 år, men för att komma in på vissa områden behöver du vara över 18 år. Här kan du läsa mer om de olika biljetterna.