Inga evenemang

Tyvärr kunde vi inte hitta några evenemang

Om West Side Story

Uppsala universitet presenterar West Side Story

- odödlig musikal i ny tappning.

Uppsala universitet sätter under hösten 2015 upp West Side Story. Stommen i uppsättningen är universitetets symfoniorkester, Kungliga Akademiska kapellet, under ledning av director musices Stefan Karpe.

West Side Story är en av 1900-talets populäraste musikaler. Det är en modernare version av Shakespeares Romeo och Julia, där handlingen kretsar kring främlingsfientlighet, utanförskap och gängmentalitet i stadsmiljö, men också kring drömmar och längtan efter ett annat liv.

– Berättelsen i West Side Story innehåller många dagsaktuella och brännheta frågor. Tematiken kring ungdomars verklighet känns också inskriven i den kraftfulla musiken. Vi ska föra den in i vår tid på ett oväntat sätt som frigör West Side Story från traditionens ok, säger Dan Turdén, regissör.

Ensemblen består av en blandning av professionella musikalartister, skådespelare och amatörer och orkestern som spelar är ovanligt stor. Spelplatsen är Svandammshallarna i Uppsala och dans är ett bärande element som vid sidan av den starka musiken uttrycksfullt gestaltar frågor om personlig frihet, grupptillhörighet och kärlekens kraft.
Annons