Säkerhetskontroll

Rutan behöver klickas i så att vi kan garantera att bokning av biljetter inte görs av ett automatiskt program. Bokning av biljetter fungerar mest optimalt om du har en uppdaterad version av din webbläsare.

Något gick fel. Testa att ladda om sidan på nytt.

Dina biljetter kan fortfarande vara lediga. Klicka på uppdatera och försök igen.

Glömt lösenordet?

Har du inget konto? Registrera dig

Ange din e-postadress ovan så skickar vi ett nytt lösenord till dig. Notera att e-postadressen måste vara knuten till ditt Ticketmaster-konto. Får du inget lösenord skickat till dig, lägg in noreply@ticketmaster.se i dina kontakter och försök på nytt.

Ditt nya lösenord har skickats. Kommer det inte fram så är registrerad på ticketmaster.se. Pröva då gärna med annan e-postadress eller k titta gärna en extra gång i din skräppost. Det kan även bero på att du har angett en e-postadress som inteontakta kundservice.

Stjärnlösa nätter

18 maj
2017
tor
19:00

Åldersgräns 14+

Götgatan 73 116 62 STOCKHOLM

Försäljningsperiod:
Startar tisdag, 16-12-13 15:49
Avslutas onsdag, 17-05-17 19:15

Evenemangsbeskrivning

Evenemangsbeskrivning

Bygger på Arkan Asaads succébok med samma namn

Amàr är arton år, kurd och uppvuxen i en svensk småstad. En dag bestämmer pappan att hela familjen ska åka på bilsemester till Irak och hälsa på släkten. Det blir ett kärt återseende, inte minst med kusinen Amina. Snart anar dock Amàr att något är i görningen. Det viskas bakom hans rygg. Ett flertal gånger får han frågan om det inte snart är dags att gifta sig. Till slut kommer sanningen fram. Pappan har bestämt att Amàr och Amina ska gifta sig. Amàr får en chock och vägrar gå med på detta. Han klarar dock inte trycket från familjen och går till slut med på giftermål.

När han senare ångrar sig börjar helvetet.

Kluven mellan lojalitetskraven från familjen och sin egen vilja står Amàr och försöker förtvivlat få ihop sitt liv. Tumskruvarna dras åt, till slut känner Amár att det inte spelar någon roll hur han väljer, människor omkring honom kommer att fara illa hur han än gör. Till slut, när allt ser som allra mörkast ut, tar historien en ny vändning och ett hopp föds om en möjlig väg framåt.

En berättelse om kampen om rätten till ett eget liv, om skuld och straff, svek och kärlek, om den långa och svåra vägen till försoning.

Arkan Asaad

Tusentals unga i Sverige pressas eller tvingas att gifta sig mot sin vilja. Arkan Asaad var en av dem.

– Det jag vill belysa handlar om ekonomi, släktsammanhållning och trygghet. Om gott rykte och anseende och att underordna sig det kollektiva, beskriver Arkan.

Han tycker att begrepp som "hederskultur" är vilseledande - "heder är ju något fint" - och poängterar att problemet inte handlar om vissa religioner, nationaliteter eller kön.– En lesbisk svensk tjej som inte blir accepterad av sin familj kan nog känna igen sig.

Arkan Asaad har hållit hundratals föreläsningar, pratat med både makthavare och unga som är i Amàrs situation, och startat organisationen Right 2 Choose, som utbildar om tvångsgifte och, mänskliga rättigheter och rätten att välja sitt liv.

Se Arkan Asaad intervjuas i Malou efter 10 från 1 okt - Klicka här!

Boken 'Stjärnlösa nätter' finns till försäljning på teatern, pris 60 kr.

Skådespelare Boulevardteatern Daniel Goldmann & Sofia Rönnegård
Skådespelare turnerande föreställning Ulf Evrén & Adriana Savin

Regi Roger Westberg

Regi-assistent Marina Almén

Ljus & ljud Simon Söderberg

Efter en bok av Arkan Asaad

Åldersgräns: 14 år (ej ok för yngre i målsmans sällskap)
Föreställningens längd 70 min

Max antal biljetter: 15
  • Parkett

    120.00-200.00 SEK

    (inkl. 20.00 SEK avgift)

I priset är serviceavgiften inkluderad.

Övrig info

Insläppstid
Strax innan föreställningsstart

Rullstol och ledsagare
Bokas enbart via Boulevardteaterns kassa