Hoppa över och gå till huvudinnehåll

Biljetter till Saab Arena

Gumpekullavägen 1, 58278 LINKÖPING, Sverige

Få vägbeskrivning(Öppnas i en ny flik)

11 Kommande evenemang

Laddade 11 av 11 evenemang

Arenainformation

Öppettider

Linköping Konsert & Kongress
Konsistoriegatan 7
Biljettkassa/reception

Vardagar 8.00 - 17.00
samt 2 h innan evenemang

Telefon 013-190 00 00

LHC Kundcenter, Saab Arena
För öppettider se:www.lhc.eu/clubinfo/lhc-eventcenter

Tel: 013-37 12 00

Åldersgräns

Varför är det åldersgräns på vissa evenemang?

Riktlinjer för "Åldersgräns 13 år"

För att möta Socialstyrelsens rekommendationer har en åldersgräns på 13 år införts. På de arrangemang där det är åldersgräns så är biljetten är försedd med informationstext om att det är 13 års åldersgräns. Åldersgränsen gäller även i målsmans sällskap.

Socialstyrelsen (Miljöförvaltningen) kräver att om barn under 13 år ska vistas i lokalen så får ljudnivån inte överskriva 97 dBa ekvivalent. Det absoluta flertalet artister, pop- & rockband anser att det då inte är möjligt att på ett riktigt sätt återskapa sin musik live. Arrangören har därför infört en generell åldersgräns på 13 år.

Arrangören genomför av praktiska skäl inte obligatorisk legitimationskontroll (de flesta 13-åringar äger inte en legitimation). Det går bra om personen har med sig en målsman som kan intyga ålder.

Arrangören förbehåller sig rätten att neka inträde om det är uppenbart att personen inte har åldern inne och inte heller har en målsman som kan intyga ålder.

Det är viktigt att bära hörselskydd i form av öronproppar eller hörselkåpor när det är höga ljudvolymer, speciellt för barn och ungdomar. Öronproppar finns till salu i våra arenor, hörselkåpor ansvarar besökaren själv för att ta med sig.

Riktlinjer för "Åldersgräns" 18 år

Åldersgräns 18 år kan exempelvis gälla vid evenemang med tillhörande mat- och dryckesservering, där alkohol kan beställas direkt vid bordet.


Rullstolsplatser

Bokas på telefon: 013-190 00 00 eller Ticketmaster 077-170 70 70.
En ledsagare/plats går med gratis (Gäller endast på handikappsektionen)

Info om Saab Arena

Saab Arena är ett stort upplevelsecenter för hundratusentals östgötar och besökare från när och fjärran. Saab Arena är hela Linköpings arena där konserter, shower och mässor varvas med ishockey och andra idrottsevenemang.

När arenan invigdes i september 2004 var huvudsponsorn Cloetta och arenan gick under namnet Cloetta Center. Efter tio års verksamhet bytte arenan i juli 2014 namn till Saab Arena. Saab Arena har en kapacitet för upp till 11 500 personer och är en av Sveriges största arenor.

Arenan ligger centralt i Linköping med gångavstånd till tåg, bussar, hotell och shopping. Till flygplasten är det endast 1 km. Saab Arena är hela Östergötlands arena.

Det stora arenarummet i Saab Arena tar 8 500 personer vid idrottsevenemang och 11 500 personer vid en konsert. Vill du arrangera en mässa eller en mindre utställning finns här 3 700 kvadratmeter utställningsyta till din tjänst.

Visit Linköping & Co har anordnat en mängd evenemang i Linköping och arenan. Vad sägs t ex om Lars Winnerbäck, Judas Priest, Titelmatch i boxning, Melodifestivalen, Elton John, Håkan Hellström, KENT, Idol, Mia Skäringer och mycket mycket mer. Vi ser fram emot vårt fortsatta arbete med konserter och evenemang i Linköping.

Saab Arena är den perfekta arenanan för dig som vill boka en stor konferens, kongress, företagsevent, mässa, konsert eller evenemang i Linköping.

Välkommen till oss!

Hörslinga

Följande platser i arenan har hörselslingor:
Sektion B1, plan 1

Rad 2 plats 17-32
Rad 3 plats 18-26
rad 4 plats 19-28
rad 5 plats 19-32
rad 6 plats 20-40
rad 7 plats 21-42
rad 8 plats 21-44

Får jag ta med mig mat & dryck?

På grund av det lokala utskänkningstillståndet och av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta med egen mat eller dryck in i arenan. Det finns försäljning av mat och dryck på Saab Arena. Vill du äta innan evenemanget kan du besöka någon av våra barer och restaurangen. Du kan även förboka bord, ring då på 013-190 00 00.

Arrangören meddelar

*Ljudnivån vid vissa konserter kan vara hög och leda till obehag. Du som konsertgäst ansvarar själv för vidtagande av försiktighetsåtgärder.

*Rök- och pyrotekniska effekter kan förekomma under denna föreställning.

*Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.

*Ibland kan det hända att sikten från en viss plats skyms av exempelvis teknik- eller scenutrustning som tillkommit under scenbygget.

I sådant fall eller vid andra problem med platserna ber vi dej att snarast möjligt ta kontakt med personalen på arenan, så hjälper de till att hitta andra platser. Skulle av någon anledning missnöjet kvarstå och du väljer att lämna arenan, ska du vända dig till arenapersonalen eller biljettkassan. Eventuella klagomål ska alltså framföras till personalen på plats. Efter genomförd konsert betraktas platserna som godkända av dig som besökare.

*Berusade personer äger ej tillträde till arenan.

*Det är förbjudet att till arenorna medföra föremål som kan tillfoga annan person skada. Flaskor och burkar får inte medföras till arenorna. Biljettinnehavare kan av arrangören bli visiterade i samband med tillträde till arenan.

*Kamera, ljud- och bildinspelningsutrustning får inte medföras till arenan.

*Vid vissa evenemang är det 13-årsgräns, se respektive evenemang för att se om det är åldersgräns.

*Biljetten är en värdehandling. Borttappad biljett ersätts ej.

*Varning! Förfalskade biljetter kan förekomma. Köp alltid biljetten direkt av en auktoriserad återförsäljare.

Andrahands-försäljning

Köp aldrig din biljett i andra hand. Vi kan inte garantera att biljetten är äkta om den inte är köpt direkt av en auktoriserad biljettdistibutör (i det här fallet Ticketmaster). Falska biljetter förekommer tyvärr, och dessa ger inte tillträde till arenan