Hoppa över och gå till huvudinnehåll
Mark Levengood

Övrig teater/underhållning

Biljetter till Mark Levengood

2 Kommande evenemang

Sverige

2 Evenemang

Om Mark Levengood

När Mark Levengood var 14 år rymde han från sin silvergråa barndom i Finland till ett Österrike i sprakande färg. Där väntade den stora drömmen - "Sound of Music". Det blev en händelserik resa för den unge Mark, men någon manlig version av Julie Andrews blev han aldrig. Istället blev det "Sound of Mark", en föreställning om att våga följa sina drömmar och vad som händer när verkligheten inte riktigt blir som man tänkt.

-Till synes är "Sound of Mark" en uppgörelse med "Sound of Music", som jag såg första gången när jag var åtta år gammal och som kom att påverka mitt liv på många sätt. Men egentligen handlar föreställningen lika mycket om hur det är att vara människa idag. Om livet man lever i väntan på att det där andra, riktiga, spännande livet ska börja, säger Mark Levengood.

Få artister är lika folkkära som Mark Levengood. Genom hans böcker, program och föreställningar har många ett personligt förhållande till honom. Från säregna produktioner som "Mark och hans vänner" och "Morgon med Mark" till programledare för Melodifestivaler, Guldbaggen och Kronprinsessbröllop har Mark rönt såväl priser som publik och kärlek.